المنتدى المصرى الأول

مرحباً بكم فى .: المــنـتـدى الـمـصـــ1لأول ـــــرى :. نسعد بإشتراككم معنا للإشتراك إضغط تسجيل , إذا كنت مشترك بالفعل إضغط دخول وشكراً لسيادتكم...المنتدى مفتوح للجميع بادر بالإشتراك وإنضم للقائمه الإشرافيه...مع تحيات فريق عمل .: المــنـتـدى الـمـصـــ1لأول ـــــرى :.


انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

المنتدى المصرى الأول

مرحباً بكم فى .: المــنـتـدى الـمـصـــ1لأول ـــــرى :. نسعد بإشتراككم معنا للإشتراك إضغط تسجيل , إذا كنت مشترك بالفعل إضغط دخول وشكراً لسيادتكم...المنتدى مفتوح للجميع بادر بالإشتراك وإنضم للقائمه الإشرافيه...مع تحيات فريق عمل .: المــنـتـدى الـمـصـــ1لأول ـــــرى :.

المنتدى المصرى الأول

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.
المنتدى المصرى الأول

3 مشترك

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

    D0D
    D0D
    مشرفة قسمى النقاش العام والصور
    مشرفة قسمى النقاش العام والصور


    عدد المساهمات : 1916
    تاريخ التسجيل : 07/06/2009
    العمر : 28
    الموقع : العالم
    مزاجك ايه؟ مزاجك ايه؟ : TAMAM

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه Empty طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف D0D الخميس مايو 20, 2010 1:32 am

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه 12886


    المقادير:



    1 كيلو باذنجان مقشر و مقطع الى شرائح متوسطه السمك


    ربع كيلو لحمه مفرومه مطبوخه( عصاج )


    2 فلفل حارمقطع حلقات و منزوع منه البذر الداخلى


    2 بصله متوسطه الحجم مبشوره


    عصير طماطم حوالى 1/2 لتر او 1 /4 لتر


    ملح و فلفل


    زيت لتحمير الباذنجان و قليل من السمن للطبخ



    الطريقه:



    1 - نقلى الباذنجان ونتركه ليتصفى جيدا و بعد القلى نطفى النار و نضع
    الفلفل فى الزيت لمده دقيقه ونتركه ليتصفى

    2 - فى حله عميقه شويه نضع السمن ونضع البصل و عليه شويه فلفل اسود ونقلبه
    حتى يبقى لونه بنى فنضع عليه عصير الطماطم و الملح و يقلب جيدا و تترك حتى
    تتقل شويه

    3 -بعدها نضع اللحم المفروم ويترك قليلا

    4 - نضع الباذنجان المقلى و الفلفل و تقلب جيدا و تترك حتى تتشرب الصلصه
    قليلا ثم نرفعها من على النار و ضعها فى طاجن ونضع عليها حلقات طماطم و
    توضع فى الفرن حتى تحمر وتقدم ساخنه

    ملحوظه: عند التقديم يمكن عصر ليمون على المسقعه وذلك حسب الرغبه

    و بالهنا و الشفا



    عدل سابقا من قبل D0D في الخميس مايو 20, 2010 1:35 am عدل 1 مرات (السبب : رخامه)
    lola
    lola
    عضو متميز
    عضو متميز


    عدد المساهمات : 95
    تاريخ التسجيل : 13/08/2009
    مزاجك ايه؟ مزاجك ايه؟ : مظبوط

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه Empty رد: طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف lola الخميس مايو 20, 2010 8:03 pm

    ده كتير اوى ايه الجمال ده
    solanob
    solanob
    مشرف قسم الرياضه
    مشرف قسم الرياضه


    عدد المساهمات : 2454
    تاريخ التسجيل : 11/11/2009
    العمر : 31
    الموقع : في البيت
    مزاجك ايه؟ مزاجك ايه؟ : lمصري

    طاجن المسقعه باللحمه المفرومه Empty رد: طاجن المسقعه باللحمه المفرومه

    مُساهمة من طرف solanob الأحد يونيو 27, 2010 9:08 pm

    مجهووووووود كبير جداااااااا

      مواضيع مماثلة

      -

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس نوفمبر 21, 2024 8:48 pm